Elämä ei ole pelkkää suorittamista varten

Työelämän luonne ja tavat tehdä töitä ovat muuttuneet ajan saatossa ja muuttuvat koko ajan. Ei ole enää itsestäänselvyys, että ihmisellä on yksi työnantaja tai edes yksi työpaikka kerrallaan.

Lue lisää
Reagoi kirjoitukseen Jaa

Tasavertainen ja turvallinen tulevaisuus

Olen valkoinen, suomalainen, toimeentuleva, perheellinen heteromies. Ainoa vähemmistö, johon kuulun taitaa liittyä suomenruotsalaisuuteeni ja senkin koen lähinnä vahvuutena. Taustastani huolimatta seurasin pelon sekaisin tuntein #MeToo -kampanjan alkusoittoa ’17 syksynä. Koin meidän miesten olevan uhattuna ja jokainen kampanjaan liittyvä uutisotsikko tuntui provosoivalta. Nyt vuotta myöhemmin olen ymmärtänyt olleeni väärässä. Minä ja suurin osa kaltaisistani olemme edelleen turvassa. Me olemme enemmistö monella elämän osa-alueella ja meillä on tiettyjä rakenteellisia etuoikeuksia, joita naisilla ei ole. Tänään olen #MeToo -kampanjan kannattaja. Minulla on paljon annettavaa tasa-arvoa edistävälle työlle ja minulla jos kenelläkään on velvollisuus osallistua.

Lue lisää
2 reaktiota Jaa

Ääni muutokselle, ääni vapaudelle

Miksi muutos on tarpeen? Tämän hallituskauden aikana olemme nähneet, miten ikäviä asioita siitä seuraa, kun päätöksiä tekee sellaiset ihmiset, jotka ajattelevat enemmän markkinavoimien ja yritysten kuin meidän tavallisten ihmisten etua. Uhkailu, sanelu, pakkolait, kiristys, kiky-sopimus, leikkaukset, aktiivimallit, lupausten rikkominen ja niin edelleen. Nämä kaikki kuvaavat sitä millaisessa Suomessa me olemme eläneet.

Lue lisää
2 reaktiota Jaa

Saammeko vapaasti päättää omista asioistamme?

Olen jo jonkin aikaa seurannut tätä keskustelua siitä, että yrittäjät tarvisi lisää keinoja päästä työntekijöistään eroon, mutta asiaa ei haluta selkeästi edes hetken pohtia heikomman osapuolen eli työntekijän kannalta. On todella surullista, että halutaan väkisin jakaa nämä tiimin kaksi osapuolta kahdeksi vastakkaiseksi voimaksi, vaikka todellisuudessa mikään yritys ei ole mitään ilman niitä työtä tekeviä ihmisiä eikä myöskään työntekijöillä ole töitä ilman työnantajia. Myös on surullista, että keskustelun taso on tällä hetkellä vain isoa syyttelyä puolin ja toisin, aivan kuten oltaisiin pieniä lapsia hiekkalaatikolla, jotka väittelee siitä, että kumpi teki hienomman hiekkakakun.

Lue lisää
3 reaktiota Jaa

Muutama sana vapaudesta

Vapaus. Sana on kautta aikain kiehtonut ihmisiä. Yleensä ajatellaan, että vapaus ja demokratia kulkevat käsi kädessä. Näin asia oli jo antiikin Kreikassa, Ateenan kaupunkivaltiossa. Ylintä päätösvaltaa Ateenassa käytti kansankokous. Kansankokoukseen saivat osallistua vain vapaasyntyiset, 18 vuotta täyttäneet ja kaksi vuotta asepalveluksessa olleet miehet. Ulkopuolelle päätöksenteosta jäivät Ateenaan muualta muuttaneet, naiset, alle 20-vuotiaat ja orjat. Eli valta oli lopulta annettu vain tarkoin rajatulle eliitille. Näin siis elettiin 2500 vuotta sitten antiikin Kreikassa.

Lue lisää
3 reaktiota Jaa

Haluan muuttaa politiikkaa

Olen 18-vuotias oppisopimusopiskelija Varsinais-Suomesta. Olen koko opiskeluaikani ollut vahvasti mukana edistämässä opiskelijoiden asemaa yhteiskunnassa. Olen toiminut myös ammattiyhdistysliikkeessä aktiivisesti koko amisaikani. Hakeuduin molempiin mukaan, koska minulle on tärkeää, että hyvinvointivaltio ottaa huomioon ihmisten tarpeet. On tärkeää panostaa opiskelijoihin, koska he tulevat olemaan voimavaramme yhteiskunnassamme. Työtä tekevä kansanosa taas tekee omalla työllään Suomesta valtion, joka pystyy tarjoamaan jokaiselle ihmiselle ihmisarvoisen elämän.

Lue lisää
3 reaktiota Jaa

Minun tarinani

Syyskuun lopussa käynnistyi kampanja, jonka tavoitteena on Suomi , jossa jokainen voi elää palkallaan ja voi olla työstään ylpeä, vapaana pelosta, epävarmuudesta ja kiristyksestä, eikä työttömyydestä rangaista. Kampanjan tavoitteena on Vapaiden valtakunta.

Lue lisää
Reagoi kirjoitukseen Jaa

Otetaan vapaus takaisin!

Kun Wikipediaan laittaa hakusanaksi vapaus, kerrotaan siellä muun muassa, että vapaus ilmenee esteiden puutteena. Perinteisestihän poliittinen oikeisto on ollut sitä mieltä, että parasta vapautta on se, kun normit ja säädökset riisutaan minimiin ja yksilöt pääsevät toimimaan, niin, ”vapaasti”.

Lue lisää
Reagoi kirjoitukseen Jaa