JAA, EI, TYHJIÄ, POISSA

Vapaiden valtakunta -kampanjan aikana meiltä on usein tiedusteltu, millainen on puolueiden toimintahistoria työelämäteemojen osalta? Useat puolueethan myös esiintyvät kampanja-aikana olevansa työväen asialla. Tartuimme toimeen ja kasasimme puolueiden kantoja sekä pyysimme myös ehdokkailta arviota oman puolueensa toiminnasta liittyen työelämäteemoihimme. Tutustu eduskuntapuolueiden tuloskorttiin.

Kokenut työmarkkinatoimittaja Kari Klemm tutustui kampanjan tuloskorttiin etukäteen - tässä bloggauksessa esillä sen herättämiä ajankohtaisia vaaliajatuksia. 

 

Lue lisää
Reagoi kirjoitukseen Jaa

Elämä ei ole pelkkää suorittamista varten

Työelämän luonne ja tavat tehdä töitä ovat muuttuneet ajan saatossa ja muuttuvat koko ajan. Ei ole enää itsestäänselvyys, että ihmisellä on yksi työnantaja tai edes yksi työpaikka kerrallaan.

Lue lisää
1 reaktiota Jaa

Tasavertainen ja turvallinen tulevaisuus

Olen valkoinen, suomalainen, toimeentuleva, perheellinen heteromies. Ainoa vähemmistö, johon kuulun taitaa liittyä suomenruotsalaisuuteeni ja senkin koen lähinnä vahvuutena. Taustastani huolimatta seurasin pelon sekaisin tuntein #MeToo -kampanjan alkusoittoa ’17 syksynä. 

Lue lisää
2 reaktiota Jaa

Ääni muutokselle, ääni vapaudelle

Miksi muutos on tarpeen? Tämän hallituskauden aikana olemme nähneet, miten ikäviä asioita siitä seuraa, kun päätöksiä tekee sellaiset ihmiset, jotka ajattelevat enemmän markkinavoimien ja yritysten kuin meidän tavallisten ihmisten etua. Uhkailu, sanelu, pakkolait, kiristys, kiky-sopimus, leikkaukset, aktiivimallit, lupausten rikkominen ja niin edelleen. Nämä kaikki kuvaavat sitä millaisessa Suomessa me olemme eläneet.

Lue lisää
3 reaktiota Jaa

Saammeko vapaasti päättää omista asioistamme?

Olen jo jonkin aikaa seurannut tätä keskustelua siitä, että yrittäjät tarvisi lisää keinoja päästä työntekijöistään eroon, mutta asiaa ei haluta selkeästi edes hetken pohtia heikomman osapuolen eli työntekijän kannalta. 

Lue lisää
3 reaktiota Jaa

Muutama sana vapaudesta

Vapaus. Sana on kautta aikain kiehtonut ihmisiä. Yleensä ajatellaan, että vapaus ja demokratia kulkevat käsi kädessä. 

Lue lisää
3 reaktiota Jaa

Haluan muuttaa politiikkaa

Olen 18-vuotias oppisopimusopiskelija Varsinais-Suomesta. Olen koko opiskeluaikani ollut vahvasti mukana edistämässä opiskelijoiden asemaa yhteiskunnassa. Olen toiminut myös ammattiyhdistysliikkeessä aktiivisesti koko amisaikani. Hakeuduin molempiin mukaan, koska minulle on tärkeää, että hyvinvointivaltio ottaa huomioon ihmisten tarpeet. 

Lue lisää
3 reaktiota Jaa

Minun tarinani

Syyskuun lopussa käynnistyi kampanja, jonka tavoitteena on Suomi , jossa jokainen voi elää palkallaan ja voi olla työstään ylpeä, vapaana pelosta, epävarmuudesta ja kiristyksestä, eikä työttömyydestä rangaista. Kampanjan tavoitteena on Vapaiden valtakunta.

Lue lisää
Reagoi kirjoitukseen Jaa

Otetaan vapaus takaisin!

Kun Wikipediaan laittaa hakusanaksi vapaus, kerrotaan siellä muun muassa, että vapaus ilmenee esteiden puutteena. Perinteisestihän poliittinen oikeisto on ollut sitä mieltä, että parasta vapautta on se, kun normit ja säädökset riisutaan minimiin ja yksilöt pääsevät toimimaan, niin, ”vapaasti”.

Lue lisää
1 reaktiota Jaa