Haluan muuttaa politiikkaa

Olen 18-vuotias oppisopimusopiskelija Varsinais-Suomesta. Olen koko opiskeluaikani ollut vahvasti mukana edistämässä opiskelijoiden asemaa yhteiskunnassa. Olen toiminut myös ammattiyhdistysliikkeessä aktiivisesti koko amisaikani. Hakeuduin molempiin mukaan, koska minulle on tärkeää, että hyvinvointivaltio ottaa huomioon ihmisten tarpeet. 

On tärkeää panostaa opiskelijoihin, koska he tulevat olemaan voimavaramme yhteiskunnassamme. Työtä tekevä kansanosa taas tekee omalla työllään Suomesta valtion, joka pystyy tarjoamaan jokaiselle ihmiselle ihmisarvoisen elämän.

Kun minua pyydettiin mukaan tekemään valtakunnallista kampanjaa hyvinvointivaltion puolesta, olin tietenkin mukana. Olen jo pitkään ollut sitä mieltä, että nykyhallitus ja sen puolueet eivät ole tehneet politiikkaa ihmisten tarpeista vaan, heidän eturyhmiensä tarpeista. Se tekee politiikkaa, jossa hyväosaiset rikastuvat, työehtoja poljetaan ja ilmastoa saastutetaan. Se leikkaa niiltä, jotka ovat jo valmiiksi heikossa asemassa. Se ei suostu neuvottelemaan sellaisten tahojen kanssa, joilta löytyy asiantuntemusta asioihin. Ja jos se jotain sopii, se rikkoo itse sopimuksia. Leikkauslista on pitkä, sopimusten rikkomisten määrä on myös huomattavan suuri.

Lähdin mukaan kampanjaan, koska haluan muuttaa nykyisen politiikan suuntaa. En halua vain kumota nykyhallituksen (ja sitä edeltäneiden) virheitä, vaan luoda ja rakentaa jotain uutta. Haluan muuttaa koko politiikkaa. Vaadin, että ensi eduskuntavaalien jälkeen meillä on sellaiset 200 ihmistä eduskuntatalossa, joilla on positiivinen ihmiskuva. Sellaiset edustajat, jotka ajavat hyvinvointivaltiota eteenpäin. Me tarvitsemme fiksua ilmastopolitiikkaa. Me tarvitsemme panostuksia sivistykseen ja koulutukseen. Meidän pitää saada työmarkkinat keskinäiseen sopuun ja palauttaa sopimusyhteiskunta. Ennen kaikkea, meidän tulee saada päättäjiä, jotka ottavat huomioon myös ihmisten tarpeet päätöksenteossa!

Eduskuntavaalit tulee keväällä. Siellä jokainen yli 18-vuotias Suomen kansalainen voi vaikuttaa. Äänestäthän hyvinvoinnin, eli vapauden puolesta!

Joko olet antanut äänestyslupauksen?


Näytetään 3 reaktiota

Ole hyvä ja katso ohjeet käyttäjätilin aktivoimiseen sähköpostitse.
  • Niko Nyholm
    hyvä
  • Jouko Muuri
    Jatkathan samaan tapaan. Suomi tarvitsee kaltaisiasi aktiivisia vaikuttajia.
  • Teijo Jokinen
    Nuori opiskelija pyrkii ajamaan opiskelijoiden asiaa..onnea ja menestystä vaan..