Keitä me olemme?

Mistä on kyse?


Vapaiden valtakunta on eduskuntavaalikampanja, joka rakentuu vapaaehtoisten ja tukijoiden innostukselle muuttaa Suomen politiikan suuntaa. Kampanjan käynnistivät nuoret palkansaaja-aktiivit syyskuussa 2018. Tavoitteena on kasvaa kansanliikkeeksi ja aktivoida ihmiset äänestämään kampanjan arvojen ja tavoitteiden puolesta. Me luotamme ihmisten kohtaamiseen. Kampanjaan sitoutuneet ihmiset käyvät ennen vaaleja kymmeniä tuhansia keskusteluita työpaikoilla, kaduilla, kotiovilla ja puhelimessa.

Mitä asioita ajatte?


Voit katsoa kampanjan arvot. Lisäksi tulemme julkaisemaan kyselyn eri työelämän osa-alueisiin liittyen, jonka pohjalta muodostuvat kampanjan keskeiset tavoitteet. Arvojen ja tavoitteiden kautta tulemme haastamaan puolueet ja kansanedustajaehdokkaat.

Miten pääsen mukaan?


Liittymällä tukijaksi. Tukijana allekirjoitat meidän arvot ja annat lupauksen äänestää niiden mukaisesti Haluamme, että mahdollisimman moni innostuu äänestyslupauksen lisäksi lähtemään aktiiviksi. Aktiivina voit pyytää kavereitasi mukaan tukijoiksi, toimia online-aktiivina, osallistua kampanjan tapahtumiin tai ottaa isompaa roolia ja järjestää itse toimintaa.
Mikäli sinä haluat tulla mukaan tukijaksi, voit ilmoittautua täältä.

Kuka on kampanjan takana?


Kampanjan laittoivat pystyyn nuoret palkasaaja-aktiivit syyskuussa 2018. He halusivat vaikuttamisväylän, jonka kautta nostettaisiin keskusteluun ja kiinnostuksen kohteeksi juuri heitä kiinnostavia työelämään, työn ja perheen yhdistämiseen sekä järjestäytymiseen liittyviä kysymyksiä.

Sitä lähti tukemaan muutamia liittoja, jotka ovat tarjonneet kampanjalle rahoitusta ja resursseja. Käynnistysvaiheessa tukemaan lähtivät AKT, JHL, PAM, Sähköliitto ja Teollisuusliitto. Mikäli sinun yhdistyksesi tai liittosi haluaa tukea kampanjaa voit olla yhteydessä kampanja@vapaidenvaltakunta.fi.

Kenen puolesta Vapaiden valtakunta kampanjoi?


Kampanjan on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Sillä on arvot ja jokainen nämä arvot jakava on tervetullut mukaan. Toivotamme tukijoiksi myös järjestöjä ja yhdistyksiä. Kampanja haastaa myös eduskuntavaaliehdokkaita ottamaan kantaa kampanjaväelle tärkeisiin kysymyksiin.

Mistä nimi tulee?


Vapaiden valtakunta on vastakohta pakon valtakunnalle. Me haluamme hallituksen, joka ei sanele, kiristä ja säädä pakkolakeja. Meille vapaus merkitsee riittävää toimeentuloa ja oikeutta ilmaista mieltämme. Vapautta ei ole vahvemman oikeus, vaan turvallisuus ja mahdollisuus suunnitella elämää eteenpäin.

Kuka edustaa Vapaiden valtakuntaa?


Kampanja on lähtenyt aktiiveista, joten he myös edustavat kampanjaa. Mediatiedustelujen osalta voit olla yhteydessä kampanja@vapaidenvaltakunta.fi tai puhelimitse Heidi Lehikoinen 0400 877 560.