Minun tarinani

Syyskuun lopussa käynnistyi kampanja, jonka tavoitteena on Suomi , jossa jokainen voi elää palkallaan ja voi olla työstään ylpeä, vapaana pelosta, epävarmuudesta ja kiristyksestä, eikä työttömyydestä rangaista. Kampanjan tavoitteena on Vapaiden valtakunta.

Minä olen mukana Vapaiden Valtakunta –kampanjassa, koska olen huolissani tästä kylmästä kyydistä, jota nykyinen oikeistohallitus on ajanut. Minua pelottaa sen luoma epävarmuus tulevasta. Onko meillä kaikilla tulevaisuudessa mahdollisuus kouluttautua juuri niin pitkälle kun itse haluammme ja pystymme? Entä jos minä sairastun. Saanko minä tarpeeksi hyvää terveydenhuoltoa? Onko toimeentuloni riittävän hyvä, että voin tehdä työn lisäksi elämässäni muutakin, vai onko minulta viety se mahdollisuus kokonaan pois? Pitääkö minun pelätä joka päivä, että saanko tehdä töitä myös huomenna? Minä teen töitä, koska haluan. Minä myös haluan vaikuttaa työhöni. Jos en voi vaikuttaa työhöni, teen sitä vain koska on pakko en enää siksi, että haluan.

Keskusta, kokoomus ja siniset ovat luoneet pelottelulla, sanelulla ja tekemillään päätöksillä tilanteen, jossa vapaus ollaan siirtämässä vain tiettyjen oikeudeksi. Tämä on väärä suunta! Meillä kaikilla pitää olla mahdollisuus vaikuttaa omiin asioihimme, olla vapaita. Poliitikan pitää olla ihmisläheisempää ja talouspoliitikan pitää palvella ihmistä, ei yritystä.

Yleissitovat työehtosopimukset ovat tärkeä osa vapaiden ihmisten yhteiskuntaa. Työehtosopimuksella luodaan mahdollisuus sille, että ihmisellä on vapaus riittävälle toimeentulolle ilman pelkoa ja ilman sanelua. Haluan, että työntekijöilä on myös tulevaisuudessa mahdollisuus järjestäytyä vapaasti ja vaikuttaa omiin työehtoihinsa ilman, että sen seurauksena pitää pelätä työn menettämistä.

Kuka sen työehtosopimuksen sitten tekee? Me ammattilaiset, jotka alalla työskentelemme, me olemme se joukko, joka luo yhteisen pohjan sopimukselle. Me, jotka tunnemme oman alamme parhaiten. Työehtosopimus luo reilun raamin sille, etteivät yritykset kilpaile sillä, kuka teettää työt halvimmalla ja huonoimmilla työehdoilla, vaan lähtökohta on kaikille yrityksille sama. Jollei yritys pysty teettämään töitä kunnon työehdoilla, tarvitaanko sitä yritystä silloin lainkaan. On väärin, että yritys saa kilpailuetua siitä, ettei se kunnioita ihmisiä ja ihmisten vapautta. Vain yhdessä järjestäytymällä me työntekijät voimme luoda mahdollisuudet pärjätä ja saada järjestelmän, joka tuo meille riittävästi vapautta.

Mielestäni meidän työntekijöiden pitää arvostaa omaa panostamme yrityksessä enemmän. Ei yritys maksa palkkaa huvikseen, vaan palkkaa maksetaan, koska yritys tarvtsee työntekijän panosta, jotta yritys pyörii. Hyvästä työvoimasta yritys voi kilpailla paikallisilla sopimuksilla, jossa ehdot työn tekemiselle ovat paremmat kuin työehtosopimuksessa sovittu vähimmäistaso.

Minä haluan elää Vapaiden Valtakunnassa, jossa meillä kaikilla on tasavertaiset mahdollisuudet olla oma itsensä, edetä elämässä siihen suuntaan mihin haluaa ja ennen kaikkea elää onnellista elämää. Se vaatii, että meillä kaikilla on mahdollisuus kouluttautua niin pitkälle kun haluamme, että meidän toimeentulomme on turvattu, myös silloin jos meillä ei ole mahdollisuutta tehdä työtä ja että meille tarjotaan tarvittaessa sairaanhoitoa, jos me sitä tarvitsemme.

Vapaus ei ole mahdollista tasavertaisesti kaikille, jos tuloerot jatkavat kasvuaan ja suurituloiset rikastuvat enemmän ja enemmän ja jos valta ja hyvinvointi keskittyvät harvoille. Valitettavasti olemme kovaa vauhtia menossa tähän suuntaan nykyisen oikeistohallituksen ollessa vallassa. Meno tulee varmasti olemaan vieläkin hurjempaa, jos kevään jälkeen ei saada muutosta aikaan. Tehdään siis tarvittava suunnanmuutos yhdessä. Otetaan meille ihmisille se vapaus takaisin ja pistetään nykyiselle menolle stoppi kevään eduskuntavaaleissa 14.4.2019!

Joko sinä teit äänestyslupauksen ja liityit tukijaksi?


Kommentoi ensimmäisenä

Ole hyvä ja katso ohjeet käyttäjätilin aktivoimiseen sähköpostitse.