Otetaan vapaus takaisin!

Kun Wikipediaan laittaa hakusanaksi vapaus, kerrotaan siellä muun muassa, että vapaus ilmenee esteiden puutteena. Perinteisestihän poliittinen oikeisto on ollut sitä mieltä, että parasta vapautta on se, kun normit ja säädökset riisutaan minimiin ja yksilöt pääsevät toimimaan, niin, ”vapaasti”.

Itse katson asiaa kuitenkin toisin. Minulle vapaus merkitsee vapautta olla oma itsensä, toteuttaa itseään haluamallaan tavalla ja elää onnellista elämää. Se tarkoittaa, että jokaisella on mahdollisuus kouluttautua niin pitkälle kuin rahkeet riittävät ja tehdä työtä palkalla, jolla tulee toimeen. Vapaudessa on kyse siitä, että ihmisellä on riittävä toimeentulo, mahdollisuus pysyä terveenä ja saada tarvitessaan sairaanhoitoa. Vapaus on myös turvaa ja ennakoitavuutta.


Olin mukana, kun joukko nuoria palkansaaja-aktiiveja päätti, että nyt on aika muuttaa suunta ja tehdä vapaudesta meidän näköisemme. Emme halua enää nähdä keskustan, kokoomuksen ja sinisten muodostaman hallituksen horjuttavan arkeamme. Lupauksistaan huolimatta hallitus on jatkanut yksipuolista saneluaan heikentääkseen työehtoja ja kasvattaakseen tuloeroja.

Vaaleihin on aikaa alle puoli vuotta. Nyt on oikea aika tarttua toimeen ja tehdä suunnanmuutos. Toivon, että mukaan tulee jokainen, joka haluaa parempaa työelämää, vakaampia työehtoja ja reilua sopimista. Homma ratkaistaan 14.4.2019.

Tule mukaan ja liity nyt tukijaksi!


Näytetään 1 reaktio

Ole hyvä ja katso ohjeet käyttäjätilin aktivoimiseen sähköpostitse.
  • Taimi Heinilehto
    Minusta JHL tulos on harhaanjohtava. Kyllä työllisyyys parani edellisen hallituksen aikana.
    Minä en halua tukea vihervasemmistolaista aatemaailmaa. JHL lobbaa SDP:tä JHL:ssä on muunkin aatteen kannattajia kuin vasemmisto. Olen kuulunut JHL:ään koko ikäni. Äänestä duunaria JHL:n demareita lobattiin äsken. Voin äänestää duunaria, muuten vasemmiston edustajaa. Olenpienipalkkainen JHL:lainen. Lopettakaa jatkuva demareiden lobbaaminen, niin minunkaan ei tarvitse vaihtaa liittoa.