Vi har en röst.
Det är en röst för friheten.

 

Vi vill inte ha gräl, för det är genom att bygga broar man tar sig över hinder. Men vi har tröttnat på att ta emot order.

Vi vill ha frihet från diktat, tvångslagar och tomma löften. Vi vill ha ett Finland, där alla kan leva på sin lön och vara stolt över sitt arbete, fri från rädsla, osäkerhet och utpressning. I vårt land bestraffas inte den som är arbetslös.

I riksdagsvalet går vår röst till de kandidater och partier som vill stå på vår sida och försvarar vår frihet. Vår frihet att organisera oss, avtala om kollektivavtal och påverka lagarna i arbetslivet.

Vi röstar på de kandidater som vill ha ett Finland där alla kan leva på sin lön, och där ingen behöver vara rädd för att mista jobbet utan giltig orsak. Våra representanter löser inte frågor genom tvångslagar eller nedskärningar, utan genom att komma överens.

Bli anhängare, ge ett löfte om att rösta: vapaidenvaltakunta.fi/tukijaksi

 

Vad handlar det om?

 

Landet för de fria är en kampanj inför riksdagsvalet 2019. Kampanjen bygger på en äkta vilja att förändra Finlands politiska riktning.

Kampanjen startades i september 2018 av ett gäng unga fackligt aktiva löntagare. De ville skapa en diskussion inför valet om frågor som står dem nära. Det handlar om frihet att leva på sin lön, fritt välja arbetsplats och utbilda sig. En frihet att organisera sig och driva löntagarnas intressen samt även en tro på ett fortsatt avtalssamhälle.

Före riksdagsvalet kommer människor engagerade i kampanjen att genomföra tiotusentals samtal och diskussioner via telefon, på arbetsplatser, gator och torg samt hemma hos folk.

Kampanjen har som mål att växa till en folkrörelse och aktivera människor att rösta för kampanjen värderingar och målsättningar.

Varifrån kommer namnet?

 

Landet för de fria är motsatsen till ett tvångssamhälle. Vi vill ha en regering, som inte dikterar, utpressar och stiftar tvångslagar. Frihet är inte den starkares rätt, frihet är trygghet och en möjlighet att planera sitt eget liv.

Vem kan vara med i kampanjen?

 

Kampanjen är partipolitiskt obunden. Alla som undertecknar kampanjens värdegrund kan komma med. Även organisationer och föreningar är välkomna med. Kampanjen kommer att utmana kandidater i riksdagsvalet att ta ställning i frågor som för kampanjens anhängare är viktiga.

Som anhängare ger du ett löfte om att rösta på en kandidat som vill ha ett Finland där alla kan leva på sin lön, och där ingen behöver vara rädd för att mista jobbet utan giltig orsak. Våra representanter löser inte frågor genom tvångslagar eller nedskärningar, utan genom att komma överens.

Vår röst går till de kandidater och partier som vill stå på vår sida och försvarar vår frihet. Vår frihet att organisera oss, avtala om kollektivavtal och påverka lagarna i arbetslivet.

Om du vill komma med som anhängare kan du göra det här.

Vem står bakom kampanjen?

 

Kampanjen har startats av helt vanliga fackligt aktiva människor. Det är samma människor som även representerar och leder kampanjen.

Några fackförbund har beslutat stöda kampanjen, bl a AKT, Elektrikerförbundet, Industrifacket, JHL, PAM och PAU.
Om din förening eller organisation vill stöda kampanjen ta kontakt via kampanja@vapaidenvaltakunta.fi

Gällande mediakontakter kan du vara i kontakt via kampanja@vapaidenvaltakunta.fi.


Näytetään 1 reaktio

Ole hyvä ja katso ohjeet käyttäjätilin aktivoimiseen sähköpostitse.
  • Antti Mäki